ATÖLYE VE ONLINE
YOGA DERS PROGRAMI

07.00 Güne Başlangıç Yogası
18.00 Yoga-1

KAPALI GRUP
YOGA DERS PROGRAMI

19.00  Orta/İleri Seviye Doğan Kutucu
20.00  Yoga Başlangıç Doğan Kutucu

ATÖLYE YOGA DERSLERİ

 
YogaKala olarak öğrencilerimizin gelişimini desteklemeyi ve kendi ihtiyaçlarını fark etmelerine alan
açmayı seviyoruz. Atölye dersleri sayesinde öğrencilerimiz belirli temalar üzerine çalışmalara
katılabiliyor. Atölye derslerinin içeriğini geniş ve genişlemeye açık tutmaya özen gösteriyoruz. Kişi
diğer derslerde farkettiği konuları atölye dersleri ile dönüşüme hazır hale getiriyor. Bu derslerde
belirlenen tema üzerine beden ve zihin farkındalığımızı geliştirecek çalışmalar yapıyoruz.

DERSLERİMİZ-Özgür Dans Atölyesi

Birbirinden farklı müzikler eşliğinde bedenimizi özgürce hareket ettiriyoruz. Herhangi bir kalıp, yargı ve kural olmadan sadece içimizdeki yaratıcı ifadenin açığa çıkmasına izin verdiğimiz atölye
dersidir.

derslerimiz-Kalp Açıcılar

Niyet enerjisi üzerine çalıştığımız atölye dersidir. Bedenimiz aracılığıyla kalbimizle bağlantıya geçmeyi, kalp alanımızdaki sıkışıklığı rahatlatmayı araştırdığımız atölye dersidir. Fiziksel pratikler ve enerji çalışmaları içerir. Her seviye için uygundur.

derslerimiz -Ateşini Uyandır

İçimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmamızı amaçlayan atölye dersidir. Bu dersin amacı bedenimizin sınırsızlığını görüp zihni kalıplarından özgürleştirmektir. Unutma, yapamam dediğin her şey sadece denemediğindendir.

derslerimiz-Çakra Uyumlanması

Her ay belirlenen çakra üzerine çalışmalar yaparak, ilgili çakranın aktivasyonuna izin verdiğimiz
atölye dersidir. Pratikler farkındalık ve enerji çalışmaları içerir.
duygusal yönetimimiz güçlenir.

DERSLERİMİZ-Ters Duruşlar

YogaKala olarak dünyaya ters bakmayı seviyoruz! Fiziksel ve zihinsel olarak hayatımızda farklı alanlar açan ters duruşlar atölyesinde pincha, shirshasana, handstand gibi pozları pratik ediyoruz. Bu dersin amacı kişinin ters duruşlara olan yargılarını değiştirmek, kendine olan güvenini
sağlamak, bakış açışını değiştirmek, sağlıklı ve dengeli bir bedene sahip olmasını sağlamaktır.

DERSLERİMİZ-Derin Esnemeler

Tüm bedeni esnettiğimiz çalışmaları içerir. Pratikler her seviye için uygundur. Derin Esnemeler dersi sayesinde öğrenci nefesiyle birlikte bedenini esnetmeyi ve rahatlamayı araştırır. Rahatlayan beden ve zihin, yaşamın içinde hareket kabiliyetini arttırmanı sağlar.
çalışmaları ve meditasyon pratiği içerir.

DERS İÇERİKLERİMİZ

YogaYoga Başlangıç

Başlangıç seviye yoga pratiğidir.
Daha önce hiç yoga yapmamış kişilerin katılımına uygundur.
Bu derste öğrenci kas ve iskelet sistemini fark eder, nefesini kullanmayı öğrenir. Temel pozlar üzerinde yumuşak akışlar gerçekleşir. Temel nefes çalışmaları ve meditasyon içerir.

DERSLERİMİZ YOGA -1

Başlangıç seviye yoga pratiğidir. Yogaya yeni başlamış veya bir kaç aydır yoga yapanlar için uygundur. Bu derste temel pozlar üzerine çalışırken, öğrencinin beden farkındalığını geliştirmesi sağlanır. Nefes çalışmaları ve meditasyon sayesinde kişinin zihinsel sağlığının tohumları ekilir.

derslerimizYOGA -2

Orta seviye yoga pratiğidir. Bu derste orta seviye pozlar pratik edilirken nefes çalışmaları, meditasyon ve enerji çalışmalarına yer verilir. Öğrenci, Yoga 2 dersleriyle birlikte fiziksel ve zihinsel uyuma yaklaşır.

derslerimiz HATHA YOGA

Her seviyeye uygun olarak ilerleyen hatha yoga derslerinde; öğrenciye yaşamın içinde de pratiğin devamlılığı aktarılır. Hatha yoga, yoganın ilk 4 basamağını kapsar; ahlak kuralları, bedensel pratik, nefes ve enerji çalışmaları bu derste pratik edilir.

derslerimizYİN YOGA

Yin yoga, derin bağlar ve fasya doku üzerine yoğun çalışan yoga tarzıdır. Yin yoga pozlarında 3-5 dakika arasında beklediğimizden kişiyi içsel bir yolculuğa çıkarır. Pozlarda derinleşirken nefes farkındalığımız gelişir, eklem ve kas farkındalığımız artar, daha esnek bir bedene sahip oluruz ve
duygusal yönetimimiz güçlenir.

DERSLERİMİZSATSANG

Sanskrit dilinde “sat” gerçek, hakikat; “sang” ise bir araya gelmek, toplanmak anlamına gelir. Bu durumda “Satsang” hakikati konuşmak için bir araya toplanmaktır diyebiliriz. Yoga öğretisini aktarmaya ve birliğe önem veriyoruz. Dolayısıyla yogayı merak eden herkes (üyemiz olmasada) bu derse katılım gösterebilir.

DERSLERİMİZİLERİ SEVİYE ASANA TEKNİKLERİ

Orta ve İleri seviye yoga pratiği için uygundur. Pratiğini ileriye taşımak isteyen herkes bu dersi deneyimleyebilir. İleri seviye pozları yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği, doğru hizalanmanın nasıl olduğu ve nefes kontrolüyle pozda dengeli duruşu yakalamanın yolları araştırılır. Nefes
çalışmaları ve meditasyon pratiği içerir.

derslerimizMEDİTASYON

Meditasyon ister bir dua, ister derin, mistik bir düşünce ve bilinç durumu veya fiziksel ve psikolojik sağlık kazanma arayışı olarak yapılsın, bu başka düzeydeki gerçeklik farkındalığı kişisel olgunlaşma ve gelişim olarak tezahür eder. Varlığı hissetmekle, insanın içinde ve çevresinde olan bitenlerle yoğun bir biçimde ilişkiye geçmektir